Competențe dezvoltate în cadrul cursului şi finalităţile de studiu

a) profesionale

Conținuturile unității de curs contribuie la realizarea unui caracter formativ referitor la evaluarea unităților de alimentație publică, cu accent deosebit pe pensiunile turistice și agroturistice, estimarea competențelor profesionale a personalului și a calității serviciilor structurilor respective. Să demonstreze capacități și abilități de analiză a proceselor de diversă natură în cadrul pensiunilor turistice și agroturistice, precum și aplicarea unor criterii de evaluare internațională.

b)      transversale

Abilitatea de a selecta informația din domeniu şi de a o folosi într-o manieră critică şi sistematică; abilitatea de lucru în echipă; iniţiativă în propunerea de soluții pentru anumite probleme din domeniul evaluării unităților de alimentație publică; metodele științifice contemporane de evaluare a unităților de alimentație publică necesare pentru rezolvarea sarcinilor, apărute în procesul îndeplinirii funcțiilor profesionale în vederea ajustării relațiilor între producătorul şi consumătorul produsului turistic rural; deschiderea pentru idei noi şi soluţii inovative; recunoaşterea meritelor şi respectarea opiniilor colegilor asupra anumitor probleme; abilitatea de a reacționă prompt şi adecvat în situaţii de incertitudine şi risc; motivaţia şi încrederea pentru a continua învățarea pe parcursul întregii vieți, abilități de gestionare corectă a timpului de muncă și de odihnă, capacitatea de coordonare și conducere cu emoțiile.