Disciplina Managementul unităților agroalimentare este destinată stuidenților de la specialitatea Siguranța produselor agroalimentare, anul III de studii, învățămînt cu frecvență și cu frecvență redusă.

Unitatea de curs Biotehnologii avansate în prelucrarea şi valorificarea cărnii este destinată studenţilor ciclului II de studii la specializarea - Biotehnologii în obţinerea şi prelucrarea produselor animaliere.

Unitatea de curs Managementul calităţii şi siguranţei alimentelor, este destinată studenţilor de la ciclul II de studii - masterat, specializarea - Siguranţa alimentelor de originje animală.

Noţiuni de bază în procesele şi fenomenele ce au loc în natură, posibilităţile  metodelor ştiinţifice moderne de cunoaştere a naturii la nivel necesar pentru îndeplinirea funcţiilor profesionale. Problemele stării şi folosirii resurselor biologice, climaterice, acvatice, subterane, funciare.  Planificarea, organizarea şi aplicarea măsurilor ecologice şi de protecţie a mediului în unităţile de ramură. Aprecierea stării mediului şi factorii de risc ecologic pe baza standardelor şi concentraţiilor maxim admisibile privind gradul de poluare a aerului, apei şi solului. Standardele şi legislaţia ecologică în vigoare.

Intelegerea importantei social economice si trofico-biologice a cărnii, a procesării produselor din carne, valoarea nutritivă şi  biologică a acestora în alimentaţia raţională a omului. Tehnologia de prelucrare a cărnii pe plan  naţional şi mondial. caracteristca merceologică a materiei prime şi a produselor finite , certificarea şi comercializarea conform cerinţelor standardelor naţionale şi internaţionale. Parametrii tehnologici de fabricare a principalelor produse din carne, metode de apreciere a calităţii produsului finit din carne ţinînd cont de cerinţele standardelor în vigoare.

Studierea valorificării cărnii - materie primă pentru industria prelucrătoare.Tehnologia valorificării animalelor  de fermă pentru producţia de carne în corespundere cu cerinţele normativelor în vigoare.