Disciplina Managementul unităților agroalimentare este destinată stuidenților de la specialitatea Siguranța produselor agroalimentare, anul III de studii, învățămînt cu frecvență și cu frecvență redusă.
- Teacher: Alisa Pirlog
Unitatea de curs Biotehnologii avansate în prelucrarea şi valorificarea cărnii este destinată studenţilor ciclului II de studii la specializarea - Biotehnologii în obţinerea şi prelucrarea produselor animaliere.
- Teacher: Alisa Pirlog
Unitatea de curs Managementul calităţii şi siguranţei alimentelor, este destinată studenţilor de la ciclul II de studii - masterat, specializarea - Siguranţa alimentelor de originje animală.
- Teacher: Alisa Pirlog
- Teacher: Alisa Pirlog
Noţiuni de bază în procesele şi fenomenele ce au loc în natură, posibilităţile metodelor ştiinţifice moderne de cunoaştere a naturii la nivel necesar pentru îndeplinirea funcţiilor profesionale. Problemele stării şi folosirii resurselor biologice, climaterice, acvatice, subterane, funciare. Planificarea, organizarea şi aplicarea măsurilor ecologice şi de protecţie a mediului în unităţile de ramură. Aprecierea stării mediului şi factorii de risc ecologic pe baza standardelor şi concentraţiilor maxim admisibile privind gradul de poluare a aerului, apei şi solului. Standardele şi legislaţia ecologică în vigoare.
- Teacher: Alisa Pirlog
Intelegerea importantei social economice si trofico-biologice a cărnii, a procesării produselor din carne, valoarea nutritivă şi biologică a acestora în alimentaţia raţională a omului. Tehnologia de prelucrare a cărnii pe plan naţional şi mondial. caracteristca merceologică a materiei prime şi a produselor finite , certificarea şi comercializarea conform cerinţelor standardelor naţionale şi internaţionale. Parametrii tehnologici de fabricare a principalelor produse din carne, metode de apreciere a calităţii produsului finit din carne ţinînd cont de cerinţele standardelor în vigoare.
- Teacher: Alisa Pirlog
Studierea valorificării cărnii - materie primă pentru industria prelucrătoare.Tehnologia valorificării animalelor de fermă pentru producţia de carne în corespundere cu cerinţele normativelor în vigoare.
- Teacher: Alisa Pirlog