- Teacher: Veronica Movileanu
Logistica implică integrarea informaţiei, transportul, inventarul, depozitarea, manipularea materialelor şi ambalarea. Responsabilitatea operativă a logisticii este repozitionarea geografică a materialelor brute, derularea proceselor economice etc. la cel mai mic cost posibil. Materialul inclus în cursul de prelegeri este strâns legat de disciplinele economice: marketing, finanţe, management, ş.a. discipline, necesare pentru pregătirea specialiştilor de profil economic.
Scopul prezentului curs constă în atribuirea logisticii rolul de vector de cooperare şi recompunere a relaţiei producător – consumator, rolul strategic şi tactic în ce priveşte fluxurile fizice; evidenţierea factorilor principali şi motivaţiilor de intervenţie a logisticii în economie; reflectarea particularităţilor logisticii; rolul logisticii în stabilizarea şi dezvoltarea macroeconomică etc. Obiectivele:
La nivel de cunoaştere:
- Să definească noţiunile fundamentale din domeniul logisticii;
- Să înţeleagă locul şi rolul logisticii în economia naţională;
- Să sesizeze funcţiile logisticii în desfăşurarea proceselor economice;
- Să explice importanţa logisticii ca ştiinţă.
La nivel de aplicare:
- Să utilizeze cunoştinţele din domeniul logisticii în activitatea profesională;
- Să calculeze indicatorii utilizaţi în logistică la nivel micrologistic şi macrologistic;
- Să determine tendinţele principale de dezvoltare a logisticii ca ştiinţă;
- Să stabilească interdependenţa logisticii cu alte ştiinţe economice.
Logistica, ca disciplină de studiu, are funcţia de a forma o imagine corectă asupra importanţei logisticii în desfăşurarea proceselor economice, de a contribui la formarea unei gîndiri economice elevate şi corect
- Teacher: Veronica Movileanu
Marketingul este o concepţie nouă de organizare a activităţii economice, cuprinzînd un ansamblu de activităţi practice concrete cu randamnet maximal, orientare spre satisfacerea cerinţelor consumatorilor.
- Teacher: Veronica Movileanu