Cursul este destinat studdentilor anului 3 ai facultatii de Horticultura

Obiectivele cursului exprimate în finalităţi de studiu şi competenţe - Perceperea culturii ciupercilor ca ramură a ştiinţei şi producţiei. Cunoaşterea conţinutului, importanţei, însemnătăţii şi dezvoltării ramurii pe plan mondial şi republican; - Dexteritatea de a concepe principiile de orientare şi aplicare a culturii ciupercilor ca ramură a agriculturii; - Importanţa şi obiectivele producerii ciupercilor; - Sistematica, morfologia şi fiziologia ciupercilor de cultură; - Metode de selecţie a tulpinilor de ciuperci; - Însuşirea tipurilor de miceliu şi tehnologia de producere a lui; - Spaţii pentru cultivarea ciupercilor; - Tehnologii de producere a ciupercilor de şampinion şi păstrăv; - Cultivarea altor specii de ciuperci comestibile. Condiţionările sau exigenţele prealabile Cunoştinţe şi deprinderi obţinute în procesul studierii unităţilor de curs: Botanică (F.02.O.09); Microbiologie (F.02.O.10); Entomologie (S.03.O.22); Fiziologia plantelor (F.04.O.24); Fitopatologie (S.04.A.27); Tehnologia păstrării şi prelucrării produselor horticole (S.07.A.62); Protecţie integrată (S.08.A.71). Conţinutul cursului/modulului Conţinuturi corespunzătoare domeniului, specialităţii Conţinuturile unităţii de curs contribuie la crearea unor capacităţi exigente (însuşirea culturii ciupercilor ca obiect de studiu şi ştiinţă, importanţa şi obiectivele producerii ciupercilor şi însemnătatea lor în alimentaţia omului) a viitorilor specialişti în domeniul de formare profesională – Producerea ciupercilor.