Cursul - Reziduurile produselor agroalimentare este prevazut studentilor anului IV la specialitatea SPA

Cursul este prevazut pentru studenții anului II specialitatea - Siguranța produselor de origine animală

În exploatarea taurinelor se urmărește obținerea unui profit cît mai mare, prin creșterea continuă a producției de lapte și de carne și îmbunătățirea calității acestora.  caracterele  productive ale taurinelor sunt caractere cantitative, fiind determinate atît de baza eriditară, cît și de condițiile de mediu în care se dezvoltă baza eriditară.

Condițiile de mediu se referă la tehnologia de creștere și exploatare a taurinelor și se realizează prin dirijarea furajării, mulgerii, a lucrărilor de îngrijire a microclimatului din adăposturi etc. Prin optimizarea factorilor de mediu producția poate crește pînă la nivelul maxim al potențialului genetic.

Bovinele au în cadrul economiei în general,  și a agriculturii în special, o importanță socio-economică particulară. Aceasta rezultă din faptul că ele furnizează un volum mare  și divers de producții și produse animaliere, de primă importanță pentru  consumul populației ca și materii prime pentru industriile prelucrătoare

Creşterea bovinelor trebuie privită ca o afacere, profitul realizat fiind condiţionat de numeroşi factori, dintre care pregătirea profesională a specialistului din fermă. Acest material este pus la îndemîna  studentului ca un material de sinteză, priviind teoria şi practica tehnologiilor de creştere a bovinelor.